Frittata bez glutenu - prosty przepis
Jeśli marzy się nam fritatta, a...
W miarę jak produkty bezglutenowe wypełniają rynek, tak samo jak bezglutenowe mąki, które mogą wytrzymać w komercyjnych wypiekach. Różne źródła oferują różne korzyści i wyzwania dla piekarzy, więc miło jest znaleźć bezglutenową opcję, która zapewnia dodatkowe korzyści dla swojej niszy - jak słodka mąka ryżowa może również poprawić niskotłuszczowe i beztłuszczowe przekąski i mrożonki.
Mąka ryżowa jest neutralna, jeśli chodzi o smak i kolor. Podczas gdy dodatek transglutaminazy lub hydrokoloidów jest ważny, gdy używa się jej w produktach, które wymagają większej objętości lub absorpcji wody, mąka ryżowa ma dobre właściwości żelujące. Jest idealna dla:
Kluczową cechą słodkiego ryżu jest bardzo niski stosunek amylozy do amylopektyny w porównaniu z ryżem średnio- lub długoziarnistym. Mąka ze słodkiego ryżu tworzy sypki żel o błyszczącym wyglądzie i tłustym smaku w ustach w porównaniu z bardziej ziarnistymi lub słabymi żelami wytwarzanymi przez mąki z ryżu długo- i średnioziarnistego. Po osiągnięciu szczytowej lepkości nie ulega większym zmianom pod wpływem dodatkowego ogrzewania i chłodzenia. W gotowych mrożonkach zapobiega synerezie.
W PGP International nasza konwencjonalna mąka z ryżu glutaminianu krótkiego (słodkiego) jest organiczna, koszerna, niemodyfikowana genetycznie i oczywiście bezglutenowa. Oto kilka sposobów na wykorzystanie jej w wypiekach i przekąskach:
Nie ma wątpliwości, że małe przyjęcie można zaplanować, zorganizować i obsłużyć...
Czytaj więcejWokół tego tematu toczy się długa debata, ponieważ niektórzy wciąż uważają, że nie da...
Czytaj więcejPrzyjęcia to dobry moment, aby spotkać się i uczcić różne okazje i osiągnięcia. Mogą to...
Czytaj więcej