loader
Porady dietetyczne

Zdrowe, świąteczne, wegańskie krówki czekoladowe

Wegańska Krówka Czekoladowa jest nie tylko super kremowa, aksamitnie gładka i przepyszna, ale również zdrowa i całkowicie pozbawiona poczucia winy! Czy można sobie wyobrazić lepszy, ładniejszy przysmak, który można postawić na stole w te Święta? Lub jakiejkolwiek innej okazji, dla tej sprawy. Super łatwe do zrobienia, ta zdrowa wegańska krówka czekoladowa wymaga tylko 4 prostych składników i około 20 minut Twojego czasu. I nie wymaga też żadnego specjalnego sprzętu. Ta krówka jest doskonała pod każdym względem: smakuje absolutnie niesamowicie, ma jedwabistą, krówkową konsystencję, jest bardzo łatwa i szybka do zrobienia, kroi się ją w idealne małe kwadraty, a co najlepsze, pozostaje twarda w temperaturze pokojowej. Oznacza to, że nie zacznie się topić, jak tylko wyjmiesz go z lodówki, jak wiele innych zdrowych przepisów na krówki... W rzeczywistości, ten jest o wiele lepszy w temperaturze pokojowej, więc najlepiej wyjmij go z lodówki na kilka godzin przed podaniem! A to sprawia, że jest jeszcze bardziej doskonały, ponieważ będzie to o wiele trudniejsze dla Ciebie po prostu chwycić kawałek prosto z lodówki od czasu do czasu, a ostatecznie zdać sobie sprawę, że masz przeszedł przez całą partię, zanim nawet miał szansę, aby go do partii... Oczywiście, krówki będzie tylko tak zdrowe, jak składniki, które można umieścić w nim. Na początek, upewnij się, że używasz najlepszej czekolady, jaką możesz dostać w swoje ręce... i oczywiście, upewnij się, że jest wegańska! Używaj półsłodkiej czekolady, która zawiera od 55% do 70% kakao. Jeśli użyjesz ciemniejszej czekolady, prawdopodobnie Twoje krówki będą miały zbyt gorzki smak. Posiekaj czekoladę drobno, jeśli używasz tabliczek; jeśli używasz wiórków czekoladowych, możesz po prostu dodać je do ciasta w całości. Jeśli chodzi o masło kokosowe i masło z nerkowców, zawsze robię je sama w domu, ale możesz użyć kupionego w sklepie, jeśli wolisz. Wreszcie, mleko kokosowe musi być pełnotłuste, a nie mleczny napój, który zazwyczaj jest w kartonach. Ponownie, użyj najlepszego, jakie możesz dostać w swoje ręce! Gdy masz już wszystkie składniki gotowe, połącz je w średniej wielkości rondlu i roztop je na małym ogniu, mieszając bardzo często, aż mieszanina będzie całkowicie gładka i wolna od jakichkolwiek grudek.

W żadnym momencie masa nie powinna stać się gorąca, a raczej powinna pozostać ledwie cieplejsza od temperatury ciała. Podczas gdy czekolada powoli się topi, skorzystaj z okazji, aby posiekać pistacje i jagody goji. Posmaruj również bochenek o wymiarach 9″x 5″ olejem kokosowym, a następnie wyłóż go papierem pergaminowym, pozostawiając nieco zwisu na obu długich bokach, aby łatwo było wyjąć krówkę, gdy już zastygnie. Nie zapomnij jednak uważnie obserwować swojej masy krówkowej... musisz często mieszać! Kiedy masa krówkowa jest już gotowa, wlej ją do przygotowanej patelni... Teraz zatrzymaj się na chwilę i doceń piękno tej rzeczy... Podziwiaj, jak pysznie gładko, jedwabiście i smakowicie to wygląda! O tak! Rozprowadź masę krówkową delikatnie i równomiernie aż do krawędzi patelni - lub delikatnie stuknij patelnią kilka razy o stół, aby ją wyrównać - a następnie posyp wierzch tak mało lub tak dużo, jak chcesz, rozdrobnionego kokosa, posiekanych pistacji i jagód goji - chociaż łyżka lub dwie każdego z nich powinna wystarczyć - a następnie odstaw do lodówki swoje czekoladowe krówki na co najmniej 4 godziny lub do czasu, aż całkowicie zastygną. Kiedy krówka jest już gotowa, wyjmij patelnię z lodówki na co najmniej 2 do 3 godzin przed odformowaniem i pokrojeniem krówki na kwadraty. Chociaż technicznie rzecz biorąc, można go pokroić, gdy jest jeszcze zimny, ale kwadraty najprawdopodobniej "złamie" i nie będzie wszystko piękne i ładne i czyste ... Dla najlepszych rezultatów i super ładne czyste cięcia, pokroić krówki na paski pierwszy, a następnie pokroić każdy pasek na kwadraty, i upewnij się, aby wytrzeć ostrze czyste z ciepłą wilgotną ściereczką między każdym cięciem. Możesz podawać swoje pyszne czekoladowe krówki od razu, lub jeśli nie są jeszcze gotowe do podania, możesz przechowywać je w temperaturze pokojowej do jednego dnia. Po tym czasie, przechowuj krówki w lodówce do 10 dni, ale pamiętaj, aby wyjąć je z lodówki co najmniej 2 godziny przed podaniem: te krówki są po prostu o wiele lepsze w temperaturze pokojowej! Zobacz, jak kremowe i gęste i krówki i jedwabiste i aksamitne i OH YUM!

Tylko poczekaj, aż będziesz mógł zatopić zęby w kawałku... Drukuj Przepis Oceń ten Przepis .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #9e925e; } 5 z 4 głosów Festive Vegan