Śniadanie do pracy – brązowy ryż z orzechami i rodzynkami

Ryż na słodko większości z nas kojarzy się zapewne z jabłkami i z cynamonem. Niektórzy wręcz nie wierzą, że można inaczej 🙂 Zachęcam do spróbowania mojej orzechowej wersji.

Często zabieram to danie ze sobą w drogę 🙂

Śniadanie do pracy z brązowego ryżu i orzechów, wegańskie i bezglutenowe

Składniki:
– 2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
– garść niesiarkowanych rodzynek
– 5 łyżek zmielonych orzechów włoskich
– ksylitol lub miód do smaku
– opcjonalnie: odrobina mleka kokosowego

Sposób przygotowania:
1. Do gorącego ryżu dodać pozostałe składniki.
2. Wymieszać.
3. Zapakować w pojemnik, zjeść w pracy lub podróży :).

Smacznego!

  • Musiałbym spróbować takiej wersji.

  • Dzięki za ciekawy przepis na zdrowe śniadanie. Zawsze brałam tylko kanapki. Teraz troszkę sobie urozmaicę mój jadłospis:)