Pomelo z miodem, bakaliami i przyprawami

Zwykle jadłam pomelo w najprostszej postaci, bez kombinowania – obierałam i od razu konsumowałam. Tym razem postanowiłam spróbować pomelo z miodem, rodzynkami, orzechami włoskimi, imbirem, kardamonem i cynamonem. Coś fantastycznego 🙂

Pomelo z miodem i przyprawami

Składniki:
– 1 pomelo
– łyżka miodu
– 8 obranych orzechów włoskich
– garść niesiarkowanych rodzynek
– imbir, kardamon, cynamon – do smaku

Przepis:

1.  Pomelo obierz i pokrój na niewielkie kawałki. Przełóż do miski.
2. Do miski dodaj pozostałe składki, dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

  • Musi być pyszne! Ostatnio ciągnie mnie jakoś do cytrusów w korzennych smakach (iście wiosenne, no ale co zrobić jak wiosna taka). Wypróbuję:)