Marchewkowe placuszki

Marchewkowe placuszki z odrobiną sezamu i rodzynkami. Charakterystyczne w smaku – myślę, że nie wszyscy je polubią… 🙂 Dla mnie – bez szału. Drugi raz ich nie zrobię.

Przepis pochodzi z książki Stefanii Korżawskiej „Odchudzanie bez odchudzania” (link).

Bezglutenowe marchewkowe placuszki

Składniki:

– 6 ugotowanych marchewek
– 10 łyżek ziaren sezamu
– garść niesiarkowanych rodzynek
– 2 łyżki miodu

Jak zrobić bezglutenowe placuszki marchewkowe?

1. Ugotowaną marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
2. Marchewkę, ziarna sezamu, rodzynki i miód dokładnie wymieszaj.
3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, uformuj placuszki.
4. Piecz ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 150° C.

Bezglutenowe marchewkowe placuszki

Przepis dodaję do akcji: