Lody bananowo-migdałowe

Lody, lody, lody! Domowe lody – wegańskie, bez glutenu i bez dodatkowego cukru. Ich przygotowanie jest nieprzyzwoicie szybkie i proste 🙂 Wystarczy odrobina chęci, banany, mleko migdałowe, blender i foremki do robienia domowych lodów na patyku. Niestety, należy się też uzbroić w cierpliwość, bo potrzeba kilku godzin na to, żeby osiągnęły odpowiednią konsystencję. Ale wiecie co? Warto czekać na taką przyjemność 🙂

Domowe lody bananowe w foremkach

Składniki:
– 4 dojrzałe banany
– pół kubeczka mleka migdałowego
– opcjonalnie odrobina kakao lub karobu

Przepis:
1. Obrane i pokrojone banany wraz z pozostałymi składnikami umieść w blenderze i zmiksuj na jednolitą masę.
2. Masę umieść w foremkach do robienia lodów. Po kilku godzinach lody będą gotowe 🙂

Smacznego!!!

Wegańskie i bezglutenowe lody migdałowo bananowe, samodzielnie przygotowane

 

A foremki do lodów możecie kupić np. w naszym sklepie internetowym: kuchnianawidelcu.pl:
www.kuchnianawidelcu.pl/product-pol-470-Foremki-do-robienia-lodow-na-patyku-komplet-6-szt.html

  • Pysznie i zdrowo! To lubię 🙂 Z pełną satysfakcją polecam, bo wyszły rewelacyjnie!