Koktajl migdałowy z selerem naciowym i ogórkiem

 

koktajl-seler-naciowy-ogorek-awokado

To zależy od dnia, ale generalnie smak selera naciowego nie jest moim ulubionym… Nie potrafię chrupać go jak zwykłą przekąskę. Niemniej z uwagi na jego wspaniałe właściwości dla zdrowia co jakiś czas przeprowadzam kulinarne eksperymenty z jego udziałem. Czasami jemy seler naciowy z hummusem lub sosem czosnkowym – w połączeniu z tak intensywnymi kompanami, smak selera nie jest tym dominującym. Pomyślałam, że podobnie może być w przypadku koktajlu – może zgubić się zmieszany z innymi składnikami. Po części tak się stało. Oczywiście seler był wyczuwalny w koktajlu, ale nie dominował – i o to chodzi. Na pewno ten koktajl nie stanie się moim ulubionym, ale poznaliśmy kolejny sposób na przemycenie go do naszej diety!

Składniki:

– 300 ml mleka ryżowego
– 1 ogórek
– 2 łodygi selera naciowego
– sól himalajska, pieprz do smaku

Przepis:

1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj. Dopraw do smaku.

Smacznego!

Niskokaloryczny styczeń 2016

  • Kasia Kucharska

    Seler naciowy – to jest to!

  • PoziomkowaStronaMocy

    Zrobiłam w zeszłym tygodniu, smak koktajlu był bardzo specyficzny, ale dobry! I co najważniejsze – zdrowy!