Sos do makaronu ze szpinakiem i serem feta

Bezglutenowy makaron z sosem ze szpinaku i sera feta


Bezglutenowy makaron kukurydziany ze szpinakiem i serem feta to pomysł na szybki obiad. 

Składniki:
–  200 g makaronu kukurydzianego
– 250 g mrożonego szpinaku
– pierś kurczaka
– 250 g sera feta
– 2 ząbki czosnku
– 150 g jogurtu bałkańskiego
– olej z pestek winogron do smażenia

Przepis:
1. Na gotującą się wodę wrzucić makaron. Posolić, dodać łyżkę oleju i gotować al dente.
2. Pierś kurczaka pokroić na paseczki, usmażyć na patelni. Gdy kurczak się zarumieni, dodać starte na tarce ząbki czosnku. Po kilku minutach dodać szpinak i  200 g pokrojonego w kostkę sera feta. Dodać jogurt bałkański, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
3. Makaron odcedzić i wyłożyć na talerze. Polać sosem, przystroić pozostałym (50 g) serem feta.

Smacznego!

  • brat łata

    Wygląda bardzo apetycznie:)